Завантаження ...

У лютому жителі Сумщини отримають рахунки за електроенергію із застосуванням нового тарифу

Як повідомила під час брифінгу в облдерж- адміністрації прессекретар відділу по роботі на конкурентному ринку ТОВ «ЕНЕРА СУМИ» Наталія Гончарова, населенню відшкодують додаткові витрати на оплату електроенергії



Як повідомила під час брифінгу в облдержадміністрації прессекретар відділу по роботі на конкурентному ринку ТОВ «ЕНЕРА СУМИ» Наталія Гончарова, населенню відшкодують додаткові витрати на оплату електроенергії, що пов’язані зі скасуванням пільгового тарифу. Порядок отримання допомоги затверджено постановою КМУ №64 від 1 лютого 2021 року

Наталія Гончарова нагадала, що для населення встановлено фіксовану ціну на електроенергію – 1,68 грн за 1 кВт∙год незалежно від обсягу споживання. Діятиме вона з 1 січня до 31 березня 2021 року. Тариф затверджено Постановою Кабінету Міністрів України №1325 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 483 від 5 червня 2019 року» від 28 грудня 2020 року.

У платіжках споживачів, яким відшкодовуватимуть додаткові витрати на оплату електроенергії, відображатимуть загальну вартість фактичного обсягу споживання, розмір державної компенсації та суму, яку клієнт сплачує самостійно.

За її словами, компенсація запроваджена на електроенергію, використану в першому кварталі 2021 року. Її отримають такі категорії споживачів: населення, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 року мало право на знижений тариф; населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 року мало право на знижений тариф; багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

«Отримувачам субсидії не надаватимуть державну допомогу для покриття різниці, що виникла в результаті скасування пільгового тарифу і застосування фіксованої ціни для побутових споживачів», – наголосила Наталія Гончарова.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: