Завантаження ...

У січні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито 89 порушень

У січні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 10 рибоохоронних рейдів та викрито 89 порушень природоохоронного законодавства, з яких п’ять – грубих.



У січні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 10 рибоохоронних рейдів та викрито 89 порушень природоохоронного законодавства, з яких п’ять – грубих. Також складено 70 протоколів - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), три протоколи - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів).

Оформлено 11 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 18 од. заборонених знарядь лову.

«Збитки, завдані рибному господарству, за даний період склали 544 грн. На порушників накладено 22,7 тис. грн штрафів. Під час проведених заходів державні інспектори вилучили 27 од. знарядь лову та 52 кг водних біоресурсів. Передано до судів 8 справ для притягнення до адміністративної відповідальності», - повідомив начальник Сумського рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 19 січня 2021 року на водному об’єкті в с. Андріяшівка Роменського району громадянин добував рибу за допомогою забороненого знаряддя - «ятером». Риби не здобув.

Того самого дня рибінспектори виявили грубе порушення Правил рибальства на водоймі, що знаходиться на території Тростянецької ОТГ. Порушник за допомогою заборонених знарядь - двох «косинок» добув 1,5 кг риби: окунь – 6 екз., по 1 екз. – щука, головень та плітка. Завдано збитків у розмірі 544 грн.

21 січня в ході рибоохоронного рейду по Охтирському району держінспектори зафіксували порушення Правил рибальства на р. Ворскла в с. Куземин. Троє рибалок добували водні біоресурси за допомогою п’яти «косинок» та сіткою. Риби не впіймали.

На порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

За даний час зафіксовано 70 порушень природоохоронного законодавства та складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів «щуковками», загальною кількістю 506 шт. і за вилов риби на зимувальних ямах в Шосткинському, Сумському, Роменському та Конотопському районах. На порушників накладено штрафів на суму 7,6 тис. грн.

За постановами судів на громадян, які порушили природоохоронне законодавство, накладено більше 15 тис. грн штрафів.

Також оформлено 11 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна в Сумському, Конотопському, Роменському та Шосткинському районах згідно з якими вилучено 16 сіток, загальною довжиною 450 метрів та дві раколовки. У водне середовище випущено 12 кг водних біоресурсів.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках міста Суми виявлено три випадки незаконного продажу 52 кг водних біоресурсів. На продавців оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог Правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: