Завантаження ...

СумДУ відвідав менеджер авторитетної міжнародної рейтингової агенції

3 лютого Сумський державний університет відвідав Сергій Христолюбов, регіональний директор рейтингового агентства QS у країнах Східної Європи та Центральної Азії.



3 лютого Сумський державний університет відвідав Сергій Христолюбов, регіональний директор рейтингового агентства QS у країнах Східної Європи та Центральної Азії.

Під час зустрічі з керівництвом університету представник однієї з найавторитетніших у світі рейтингових агенцій підкреслив високий рівень професійного діалогу між СумДУ та компанією QS, зазначивши, що такої компетенції у роботі з рейтингами наукометрії та бібліометрії він не бачив у жодному українському закладі вищої освіти.

Сергій Христолюбов відзначив досягнення Сумського державного університету, що впливають на визначення його місця в рейтингу QS. Серед кращих показників регіональний директор агентства назвав, зокрема, частку співробітників та викладачів, котрі мають науковий ступінь, кількість співробітників та викладачів на одного студента, кількість іноземних студентів тощо. Також Сергій Христолюбов поділився рекомендаціями щодо продовження позитивної динаміки та подальшого підвищення позицій в рейтингах університетів світу з урахуванням потенціалу СумДУ.

В. о. ректора СумДУ, професор Анатолій Васильєв зазначив, що представлення в рейтингу QS є вагомим досягненням, зважаючи на те, що рейтинг британської агенції більш прискіпливо, ніж деякі інші відомі рейтинги, підходить до оцінки закладів вищої освіти. Анатолій Васильєв наголосив на високій диференційованій системі стимулювання викладачів та співробітників за публікаційну активність, наукову діяльність, інші складові розвитку університету, що впливають на оцінку рейтингових агенцій. «СумДУ має стратегію розвитку, аби в найближчій перспективі не тільки підвищити свої позиції у загальному рейтингу QS, але й увійти в галузеві рейтинги», - підкреслив в.о. ректора.

У ході візиту представник компанії QS ознайомився з матеріально-технічною базою та напрацюваннями СумДУ, що допомагають університету досягати високих результатів. Він оглянув виставку наукової діяльності, ознайомився з технологічними можливостями університетської бібліотеки та оглянув книжковий раритет – факсимільне видання Пересопницького Євангелія. Сергій Христолюбов ознайомився з можливостями навчально-дослідницької лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab», відвідав «Університетську клініку», а також деякі культурні і спортивні об’єкти СумДУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: