Завантаження ...

Сумські готелі перевірять на дотримання правил протипожежної безпеки

Заступник міського голови Тамара Іщенко провела робочу нараду з профільними структурними підрозділами та керівниками готельних комплексів з питань пожежної безпеки, збереження життя і здоров’я людини.



Заступник міського голови Тамара Іщенко провела робочу нараду з профільними структурними підрозділами та керівниками готельних комплексів з питань пожежної безпеки, збереження життя і здоров’я людини.

Під час зустрічі посадовець наголосила на тому, що робота в даному напрямку буде неепізодичною, а здійснюватиметься на постійній та системній основі. Тож, перед підприємцями готельного бізнесу стоїть чимало завдань, необхідних до беззаперечного виконання.

«Ми не зацікавлені в тому, щоб бізнес у Сумах зазнав штрафних санкцій, однак, зважаючи на досвід сусідніх міст, зокрема, Харкова, Миколаєва та Одеси, де через ряд порушень виникли пожежі, внаслідок яких постраждали люди, вимушені діяти жорстко та на випередження. Для цього на виконання протокольного доручення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій проводитимуться спеціалізовані заходи державного нагляду з питання пожежної та техногенної безпеки», – підкреслила Тамара Іщенко.

Інспектуватимуть в установах, організаціях та на підприємствах наявність відповідної документації, стан утримання шляхів евакуації, засобів пожежогасіння, електричного господарства, систем протипожежного захисту, внутрішнього та зовнішнього водопостачання, обізнаність керівників з питань охорони праці, надання першої медичної допомоги, пожежної безпеки тощо, довів до відома присутніх заступник начальника Сумського міського відділу ДСНС України в Сумській області Андрій ЛИПОВИЙ. Перевірки заплановані на лютий поточного року.

Щодо останнього, заступник очільника Сум рекомендувала керівникам готельних комплексів та їхнім працівникам пройти курс спеціалізованого навчання, аби ті були ознайомлені з процесом організації та порятунку людей в екстрених ситуаціях.

У разі порушення протипожежних норм, особливо тих, які призвели до тяжких чи смертельних наслідків, передбачається кримінальна відповідальність (для керівників – у першу чергу), поінформував заступник начальника Сумського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Сумській області Олег Володарський.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артур Петров звернувся до керівників готельних комплексів, аби ті з порозумінням ставилися до жителів міста в разі виникнення екстрених випадків, нагадавши злощасний вибух на вул. Металургів у січні 2017 року. Тоді, за словами посадовця, відгукнувся та погодився прийняти в себе мешканців багатоповерхівки, чиї оселі постраждали, лише один із готелів міста.

Управлінню стратегічного розвитку міста доручили працювати на перспективу. Начальник цього структурного підрозділу Оксана Кубрак має забезпечити двосторонню комунікацію та планувати подальшу роботу з готелями щодо організації дозвілля містян та гостей обласного центру, адже метою роботи управління є створення умов для всебічного розвитку туризму в Сумах та регіоні, сприяння підвищенню рівня якості та розширенню асортименту послуг в індустрії гостинності, створення та покращення унікальної туристичної пропозиції міста. Крім того, залучення внутрішніх та зовнішніх туристів допоможе наповненню бюджету Сумської міської територіальної громади.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: