Завантаження ...

На Сумщині кількість ковідних ліжок та забезпеченість їх киснем є достатньою

У Сумській області під особистим контролем голови облдерж- адміністрації Василя Хоми проводяться всі необхідні заходи щодо створення резерву ліжко-місць та кисневих концентраторів



У Сумській області під особистим контролем голови облдержадміністрації Василя Хоми проводяться всі необхідні заходи щодо створення резерву ліжко-місць та кисневих концентраторів задля надання пацієнтам вчасної медичної допомоги у разі нового спалаху коронавірусної інфекції. Про це під час брифінгу повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко

«Експерти Міністерства охорони здоров’я повідомляють про можливу нову хвилю спалаху коронавірусу, тому наразі ми тримаємо руку на пульсі і, попри зменшення кількості інфікованих в області, ми не зменшуємо кількості ліжко-місць», – зазначив Сергій Бутенко.

За дорученням голови облдержадміністрації Василя Хоми в області створений резерв кисневих концентраторів (57). Киснем забезпечено 82% ліжко-місць. Увели в дію ще 195 резервних ліжок та забезпечили їх киснем. Таким чином в області підготовлено 1939 ліжок для лікування хворих на коронавірус.

Наразі показник зайнятості ліжок для лікування відповідної категорії пацієнтів складає 21,6%, вільними залишаються 1354 ліжка.

«Така кількість є абсолютно достатньо навіть у разі нового спалаху інфекції в області», – підкреслив начальник обласного управління охорони здоров’я. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: