Завантаження ...

Жителям Сумщини, які мають електроопалення, держава надасть компенсацію

За дорученням голови Сумської облдерж- адміністрації Василя Хоми в області триває роз’яснювальна робота щодо захисту інтересів жителів Сумщини в умовах підвищення тарифів.



За дорученням голови Сумської облдержадміністрації Василя Хоми в області триває роз’яснювальна робота щодо захисту інтересів жителів Сумщини в умовах підвищення тарифів. Сьогодні до вашої уваги коментар позаштатного радника керівника Офісу Президента України Тимофія Милованова щодо механізму державної компенсації споживачам за електроопалення, а також пільговій категорії населення за електроенергію

Тимофій Милованов окреслив напрямки, за якими буде зроблена компенсація. Зокрема, вона передбачена для будинків сімейного типу, сімей, де є діти сироти, прийомні діти. Ця пільга діяла в грудні минулого року і продовжиться надалі, адже буде виведена під окрему програму. Крім того, для домогосподарств, де є електроопалення, або які знаходяться в населених пунктах, де немає газу, передбачається також компенсація, але на опалювальний сезон.

«Компенсація за електроенергію для цих споживачів буде здійснюватися напряму постачальнику. Тобто споживач електроенергії бачитиме у своїй платіжці, загальну суму оплати за електроенергію, суму, яку держава компенсувала напряму постачальнику, і різницю, яку має сплатити сам споживач, – розповів позаштатний радник керівника Офісу Президента України. – Тобто для споживачів нічого не зміниться, а в платіжці буде відображатися повна сума та різниця, компенсована державою».

За його словами, державна компенсація на електроенергію працює з січня цього року. Потрібно лише, щоб Верховна Рада України затвердила необхідний документ. Це має бути зроблено найближчим часом, і вже в лютому жителі області, які мають електроопалення та пільгові категорії населення, отримають компенсацію за використання електроенергії від держави.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: