Завантаження ...

Ціна газу для населення Сумщини в лютому становитиме 6,99 грн за кубометр

Як повідомила директор ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» Олена Руденко, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2021 №25, ціна газу для клієнтів ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» у лютому становитиме 6,99 грн за кубометр



Як повідомила директор ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» Олена Руденко, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2021 №25, ціна газу для клієнтів ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» у лютому становитиме 6,99 грн за кубометр без урахування вартості доставки газу

«Хочемо звернути увагу, що наші споживачі почнуть платити за спеціальною ціною за спожитий газ у лютому та березні. За січень вони отримають платіжки з нарахуваннями за ціною 9,91 грн за кубометр», – зазначила Олена Руденко.

За її словами, з 1 серпня в Україні було скасовано державне регулювання ціни на природний газ для побутових споживачів. Тепер кожен постачальник енергоресурсу самостійно визначає ціну, яка залежить, насамперед, від вартості газу на європейських біржах, так як ресурс газу закупляється на європейських хабах.

У Європі впродовж останніх місяців спостерігались тенденції до здорожчання газу. До прикладу, ціна газу на європейському хабі TTF з 25 листопада по 24 грудня зросла на 25,7%, а на хабі NCG на 26,8%. Падіння ціни в весняно-літній період та здорожчання блакитного палива в опалювальний сезон – це явище, до якого вже звикли в країнах світу, де діє ринок газу. У ТОВ «Сумигаз Збут» підвищили вартість газу лише на 11,7%.

Приклади країн-членів ЄС свідчать, що найефективнішим рішенням у ситуації зростання цін на енергоносії є збільшення адресних субсидій для вразливих категорій споживачів.

В умовах вільного ринку газу «Сумигаз Збут» продовжуватиме безперебійну подачу блакитного палива всім категоріям споживачів Сумщини. А це понад 360 тис. домогосподарств.

«Також хочу повідомити, що з 15 серпня до 30 вересня 2020 року у нас тривала акція «ТВОЯ ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ», під час якої можна було закупити газ за ціною від 4,49 грн до 5,49 грн за кубометр. Цією пропозицію скористалося більше тисячі наших клієнтів», – наголосила Олена Руденко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: