Завантаження ...

СБУ блокувала на Сумщині канал нелегальної міграції між Україною та Росією

На Сумщині співробітники Служби безпеки України спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції Сумщини припинили діяльність групи осіб, учасники якої займалися незаконним переправленням осіб через державний кордон України в Росію та у зворотному напрямку.



На Сумщині співробітники Служби безпеки України спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції Сумщини під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури припинили діяльність групи осіб, учасники якої займалися незаконним переправленням осіб через державний кордон України в Росію та у зворотному напрямку.

Оперативники спецслужби встановили, що до організації незаконної схеми причетні троє українців та їхні спільники – громадяни РФ.

Зловмисники підшукували «клієнтів» з обох боків кордону і переправляли їх поза встановленими пунктами пропуску, через ділянки «зеленого» кордону. Таким чином громадяни «обходили» карантинні обмеження на перетин кордону, у деяких з них також були проблеми з документами.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що вартість незаконного переправлення зацікавленої особи через державний кордон могла сягати 1200 доларів США.

Правоохоронці блокували протиправну діяльність угруповання під час спроби чергового незаконного переправлення до РФ трьох осіб.

Триває досудове слідство.

Одного із організаторів злочинної схеми затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам групи.

Пресгрупа УСБУ в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: