Завантаження ...

В опалювальному сезоні 2020–2021 тариф на тепло для сумчан не збільшиться

Міський голова Олександр Лисенко запевнив містян, що до завершення опалювального сезону 2020–2021 тариф на опалення в Сумах не зміниться.



Міський голова Олександр Лисенко запевнив містян, що до завершення опалювального сезону 2020–2021 тариф на опалення в Сумах не зміниться.

«Я вже неодноразово наголошував, що в Сумах цього опалювального сезону тариф на тепло не зміниться. Ми у жодному разі не переглядатимемо ціну на опалення, і не надаватимемо свою згоду на підвищення. Така позиція моя і виконавчого комітету, і вона не зміниться в жодному разі», – наголосив очільник обласного центру.

Він зауважив, що процедурно теплогенеруючі компанії можуть виходити з пропозиціями щодо підвищення тарифу на опалення, однак дане рішення в жодному разі не буде підтримано владою на місцевому рівні.

За словами міського голови, ситуація така, що рішення на рівні держави по зниженню тарифу на тепло до 6,99 грн. за 1 м3 газу, на жаль, не стосується теплогенеруючих компаній. У місті в тарифі на тепло закладена сума при розрахунках 6,02 грн. і 6,23 грн за 1 м3 газу, якщо ж ситуація не зміниться і ТОВ «Сумитеплоенерго» далі буде отримувати газ по 9 грн. за 1 м3 від НАК «Нафтогазу» то процедурно потрібно робити перерахунок.

«Наша позиція така, що жодного перерахунку в сторону збільшення тарифу ми робити не будемо. Ми будемо звертатися до Кабміну з тим, щоб привели у відповідність до ціни на газ не тільки приватних споживачів, які користуються газом для опалення, а також і для теплогенеруючих компаній, хто подає тепло в багатоповерхівки для того, щоб зберегти ситуацію і тариф той, який існує», – сказав Олександр Лисенко.

Очільник міста також повідомив, що керівники теплопостачальних організацій повідомлені про позицію міської влади з даного питання, а тому жодних переглядів тарифу цього опалювального сезону не планується.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: