Завантаження ...

Науковці СумДУ обмінялися досвідом безперервної освіти в умовах пандемії з колегами з Кореї

20 січня директор ННІ ФЕМ імені Олега Балацького Тетяна Васильєва та завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Юрій Петрушенко взяли участь у міжнародному вебінарі «Learning Cities»



20 січня директор ННІ ФЕМ імені Олега Балацького Тетяна Васильєва та завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Юрій Петрушенко взяли участь у міжнародному вебінарі «Learning Cities» («Міста, що навчаються»), організованому Південнокорейською асоціацією міст.

Рік тому Тетяна Васильєва брала участь у навчальному візиті до Республіки Корея, де ознайомилася з практичними результатами впровадження концепції «міст, що навчаються».

Цього року науковці СумДУ вже ділилися власними напрацюваннями в сфері освіти впродовж життя, зокрема підходами до реалізації «третьої» місії університету, що полягає у позитивному впливі на соціально-економічне середовище свого функціонування, запровадження системи наставництва, інноваційний досвід дуального навчання, запровадження «ваучера професійного розвитку» як системи накопичення навичок, створенні програм неформального навчання в умовах пандемії, залученні роботодавців до розробки таких програм тощо.

Учасники вебінару домовилися про продовження співпраці щодо популяризації концепції міст, що навчаються, та науковому обґрунтуванні ефективних шляхів її впровадження в умовах пандемії COVID-19.

До відома:

Глобальна мережа ЮНЕСКО міст, що навчаються, створена Інститутом ЮНЕСКО з освіти впродовж життя відповідно до Пекінської декларації (2013 рік). Її мета – сприяти спільнотам у розширенні індивідуальних прав і можливостей особистості в навчанні впродовж життя і, як наслідок, соціальній згуртованості й економічному зростанню міст, регіонів і країн. Мережа допомагає розвиткові діалогу між містами в питаннях політики, їх взаємному навчанню, сприяє встановленню зв’язків і партнерських відносин, забезпечує розвиток потенціалу, розробку засобів заохочення.

Міста-члени мережі отримують унікальні можливості для вдосконалення навчання впродовж життя через політичний діалог та взаємне навчання, розвитку партнерств, поширення прогресу впровадження своїх планів розвитку через інформаційні канали ЮНЕСКО. Південнокорейські міста є світовими лідерами з впровадження концепції міст, що навчаються.

Торік за сприяння науковців СумДУ була підготовлена заявка на вступ м.Суми до мережі міст, що навчаються. Вступ очікується у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: