Завантаження ...

«Сумиобленерго» витратить 135 млн гривень на реконструкцію та модернізацію електромереж

Про це повідомив фінансовий директор АТ «Сумиобленерго» Сергій Ляховка під час брифінгу щодо встановлення тарифів на послуги з розподілу електричної енергії із застосуванням стимулюючого регулювання



Про це повідомив фінансовий директор АТ «Сумиобленерго» Сергій Ляховка під час брифінгу щодо встановлення тарифів на послуги з розподілу електричної енергії із застосуванням стимулюючого регулювання

За його словами, в АТ «Сумиобленерго» щорічно розробляється Інвестиційна програма, що погоджується Міністерством енергетики України та схвалюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Цього року Інвестиційна програма складає 270 млн гривень, що на 120 млн більше, ніж у минулому році. На модернізацію та реконструкцію електромереж області АТ «Сумиобленерго» витратить 50% Інвестиційної програми 2021 року, що становить 135 млн гривень.

Зокрема, це стосується реконструкції та технічного переоснащення повітряних ліній, підстанцій з установкою сучасного силового обладнання, розподільних пристроїв, заміною панелей управління, релейного захисту. Проведення зазначених заходів дозволить зменшити технологічні витрати електроенергії, перерви в електропостачанні, покращити якість електропостачання.

Збільшення Інвестиційної програми пов’язане із переходом на стимулююче регулювання тарифоутворення, що передбачає зменшення витрат електроенергії в мережах щонайменше на 1% на І класі напруги та на 3,5% на ІІ класі напруги щороку. Перехід на стимулююче регулювання тарифоутворення сприятиме підвищенню якості обслуговування споживачів, оперативному виконанню електромонтажних робіт з відновлення електропостачання, підключення електроустановок замовника, суттєво зменшить перерви у електропостачанні (тривалість та частоту вимкнень в електромережах).

НКРЕКП вимагатиме від «Сумиобленерго» досягнення високих показників безперебійності та якості електропостачання (ці показники розраховані на 13 років), а також мотивує знизити неефективні операційні витрати та повернути споживачам частину досягнутої вигоди у вигляді зменшення тарифів у наступні періоди.

АТ «Сумиобленерго» щороку звітуватиме перед державним регулятором за кожним конкретним показником ефективності роботи електромереж. Відповідно, регулятор контролюватиме дотримання Товариством встановлених зобов’язань. У разі їх невиконання на компанію будуть накладені штрафні санкції.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: