Завантаження ...

З початку січня інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 66 порушень

У період з 01 по 18 січня 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 66 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 01 по 18 січня 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 66 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Складено 58 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Оформлено вісім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 13 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 13 од. заборонених знарядь лову та 10 кг водних біоресурсів. Накладено штрафів на суму 6 528 грн», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

За даний час зафіксовано 58 порушень природоохоронного законодавства та складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів «щуковками», загальною кількістю 450 шт. На порушників накладено штрафів на суму 6,5 тис. грн.

Також рибпатрульними зафіксовано дев’ять порушників Правил рибальства, які добували водні біоресурси на зимувальних ямах в Шосткинському, Сумському, Конотопському та Роменському районах.

Також оформлено вісім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна в Сумському, Конотопському, Роменському та Шосткинському районах, згідно з якими вилучено 11 сіток, загальною довжиною 340 метрів та дві раколовки. У водне середовище випущено 7 кг водних біоресурсів та 3 кг риби передано до Роменської виправної колонії № 56.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідкова інформація:
Риболовля у заборонений зимовий період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блесніння з гачком, не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: