Завантаження ...

У Сумах підприємці засвідчуватимуть обізнаність із вимогами карантину особистим підписом

Міський голова Олександр Лисенко наголосив керівникам підприємств та організацій на їхній особистій відповідальності за дотримання карантинних вимог на об’єктах та за порушення.



Міський голова Олександр Лисенко наголосив керівникам підприємств та організацій на їхній особистій відповідальності за дотримання карантинних вимог на об’єктах та за порушення.

Як зауважив очільник Сум, ознайомлення та, відповідно, дотримання протиепідемічних заходів, керівники мають засвідчувати особистим підписом. На цьому керманич міста наголосив начальнику відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олегу Дубицькому.

Останній повідомив, що відділ, ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області та Сумський відділ Національної поліції протягом тижня спільно провели три рейди та обстежили 56 об’єктів сфери торгівлі, ресторанного господарства та громадського харчування, в результаті чого було складено десять протоколів за порушення санітарних вимог у відповідності до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ситуація щодо дотримання карантинних правил на ринках контролюється як відділом торгівлі, побуту та захисту справ споживачів, так і адміністраціями ринків.

Тим часом члени тимчасової комісії з контролю за проведенням дезінфекції міського пасажирського транспорту, у складі якої спеціалісти відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг, із 11 по 16 січня провели контрольні перевірки на двох підприємствах. Під час перевірок встановлено, що дезінфекція приміщень та салонів транспортних засобів проводилась згідно графіків. Перевізникам надано рекомендації про посилення дезінфекційних заходів. Водночас перевіряли й водіїв, на чотирьох з них склали протоколи.

Загалом, за інформацією начальника відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслава Кононенка, з 11 по 15 січня мобільними групами з контролю за виконанням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів було проведено 235 перевірок на працюючих об’єктах, що здійснюють господарську діяльність на території Сум, у тому числі в кафе, магазинах, аптеках, закладах побутового обслуговування тощо.

Складено дев’ять актів перевірок та 13 протоколів. З адміністраторами та працівниками об’єктів господарювання проведено профілактичні бесіди щодо недопущення порушень карантинних норм чинного законодавства України.

Разом із тим, з 13 по 17 січня, військовою частиною 3051 Національної гвардії України для оперативного реагування та контролю за дотримання вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на території Сумської міської територіальної громади щоденно виділялось 24 військовослужбовці. Це дало змогу створити сім мобільних груп (п’ять піших патрулів та два патрулі на автомобілі), які за аналізований період провели 19 профілактичних бесід.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: