Завантаження ...

Новостворені фермерські господарства Сумщини отримали 1,5 млн грн державної фінансової підтримки

Як повідомляє обласний Департамент агропромислового розвитку, у минулому році 27 новостворених фермерських господарств Сумщини отримали субсидію з державного бюджету



Як повідомляє обласний Департамент агропромислового розвитку, у минулому році 27 новостворених фермерських господарств Сумщини отримали субсидію з державного бюджету на суму 1,5 мільйонів гривень. До того ж ще 24 фермерські господарства (крім новостворених) за поданими заявками 2019 року отримали 620 тисяч гривень

При цьому за рішенням Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 2 фермерські господарства Сумщини отримали дотації на корів в розмірі 530 тисяч гривень.

Разом з тим, Українським державним фондом підтримки фермерських господарств за поданням регіональної комісії Сумського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств за програмою «Надання кредитів фермерським господарствам» надано 7 фермерам Сумщини фінансову підтримку на поворотній основі на суму понад 2,4 мільйони гривень.

Загалом у Сумській області на початку 2021 року зареєстровано 1042 фермерські господарства, з яких 35 – створені у 2020 році.

Державна фінансова підтримка за визначеними напрямами надаватиметься й у 2021 році, що сприятиме подальшому розвитку виробництва сільськогосподарської продукції та продовольства у фермерських, сімейних фермерських господарствах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: