Завантаження ...

На Сумщині продовжується робота з реорганізації райдержадміністрацій

Про найближчі плани та перспективи щодо впровадження в області реформи децентралізації заступник голови облдержадміністрації Віталій Максименко говорив з головами районів



Про найближчі плани та перспективи щодо впровадження в області реформи децентралізації заступник голови облдержадміністрації Віталій Максименко говорив з головами районів під час селекторної наради з питань безперебійного процесу реорганізації райдержадміністрацій

За словами Віталія Максименка, на наступному тижні в районах вже буде сформовано персональний склад комісій з реорганізації районних державних адміністрацій, визначено граничну чисельність п’яти укрупнених райдержадміністрацій. Потім голови цих комісій мають якнайшвидше подати до облдержадміністрації план з реорганізації райдержадміністрацій.

«Ці процеси ми не маємо права затягувати. Від нашої спільної роботи залежить ефективність розвитку укрупнених районів», – наголосив заступник голови облдержадміністрації.

У ході наради керівники структурних підрозділів облдержадміністрації надали свої рекомендації щодо реорганізації райдержадміністрацій, передачі комунального майна тощо.

Зокрема, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Михайло Дубровський підкреслив, що структури соціального захисту мають залишатися в тих же приміщеннях, що й раніше. Адже ці будівлі пристосовані для безперешкодного доступу громадян з інвалідністю до органів соціального захисту.

Також обговорювалися питання забезпечення соціальних гарантій для працівників райдержадміністрацій з числа пільгових категорій, зокрема, вагітних, жінок з дітьми до трьох років, які не мають постраждати в ході реорганізації.

«Процеси децентралізації на Сумщині мають відбуватися активно, ефективно і відповідно до норм законодавства, – зауважив Віталій Максименко. – А усі проблемні питання – вирішуватися швидко. За дорученням голови облдержадміністрації Василя Хоми, ми на постійному зв’язку з районами, надаємо районам та громадам консультативну і методичну допомогу».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: