Завантаження ...

Сумчани можуть перевірити якість питної води нецентралізованого водопостачання

Якщо якість водопровідної води, яку централізовано подають до будинків споживачів, безпосередньо контролює хіміко-бактеріологічна лабораторія КП «Міськводоканал»



Якщо якість водопровідної води, яку централізовано подають до будинків споживачів, безпосередньо контролює хіміко-бактеріологічна лабораторія КП «Міськводоканал», то питання безпеки води в колодязях та каптажних джерелах залишається відкритим. Проте проконтролювати належний стан води може кожен.

За індивідуальним замовленням лабораторія КП «Міськводоканал» виконує дослідження води за 39 показниками (мікробіологічними, санітарно-хімічними, фізико-хімічними та санітарно-токсикологічними). В залежності від переліку замовлених показників лабораторне дослідження проводиться від 1 до 5 днів.

Для здійснення індивідуального замовлення дослідження якості питної можна звернутися в будні дні (пн-чт з 7:30 до 16:30, пт з 7:30 до 15:15) за номером телефону (0542)700-177.

Детальніше ознайомитися з вартістю послуг з аналізу питної та стічної води можна за посиланням: https://vodokanal.sumy.ua/poslugy-taryfy/poslugy-z-analizu-pytnoyi-ta-stichnoyi-vody/

Нагадуємо, що питна вода в централізованій системі водопостачання контролюється на всіх етапах: від місця її водозабору і до надходження води у помешкання містян. КП «Міськводоканал» добуває та постачає сумчанам воду лише з підземних артезіанських джерел, які надійно захищені від поверхневого забруднення. Проте зношеність міської водопровідної системи, а також стан внутрішньобудинкових мереж можуть негативно впливати на якісні характеристики води.

У разі виникнення сумнівів щодо якості води в крані, споживач водоканалу можете звернутися до аварійно-диспетчерської служби водоканалу за телефонами (050)407-81-10; (067)548-21-12. За заявкою споживача лабораторією підприємства буде проведена безкоштовна перевірка. Пробовідбірник відбере проби безпосередньо у квартирі та на межі балансової належності, які будуть проаналізовані. У разі виявлення відхилень від нормативних вимог будуть вжиті необхідні заходи.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: