Завантаження ...

У Сумах відкрили пам'ятну дошку захиснику країни Артуру Абрамітову

У Сумах відбулось відкриття пам’ятної дошки загиблому на сході України воїна АТО, Почесного громадянина Сум Артура Абрамітова, який загинув 26 лютого 2017 року



У Сумах відбулось відкриття пам’ятної дошки загиблому на сході України воїна АТО, Почесного громадянина Сум Артура Абрамітова, який загинув 26 лютого 2017 року під час мінометного обстрілу позицій українських військових в районі промислової зони міста Авдіївка Донецької області.

Символічно, пам'ятну дошку встановили на фасаді освітнього закладу, де навчався загиблий боєць, – СумДПУ ім. A. C. Макаренка.

Вшанувати пам'ять захисника України прийшли його рідні, друзі, бойові побратими та представники міської влади.

Як наголосив очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО, – Артур Абрамітов серед числа тих, чиї імена ніколи не зітруться з пам'яті українського народу. Його мужність, почуття відданості і патріотизму до рідної землі завжди будуть гідним прикладом для підростаючого покоління.

«Вшaнувaння пaм’ятi людей, якi вiддaли свoє життя зa нaшу держaву, – це нaш святий oбoв’язoк. I сьoгoднi вiдкриття мемoрiaльнoї дoшки нaшoму землякові Артуру Абрамітову –це щирa дaнь спрaвжньoму пaтрioту, який сaмoвiддaнo вступив дo лав зaхисникiв свoєї Батьківщини, боровся за її суверенітет та цілісність і віддав життя за мир та спокій на рідній землі, – сказав міський голова. – Щиро співчуваємо всім рідним і близьким нашого захисника, і нехай ця пам'ятна дошка нагадує прийдешнім поколінням про той подвиг, який здійснив Артур, захищаючи кордони від ворога. Вічна пам'ять і вічна слава герою!».

Право відкрити пам’ятну дошку загиблому воїну надали його бойовим побратимам. Потому відправили поминальну панахиду за героєм та освятили меморіальну дошку капелани військової частини 15-го окремого мотопіхотного батальйону «Суми».

Щирі слова співчуття рідним бійця висловила і заступник очільника Сум Віра МОТРЕЧКО: «Дaвaйте шaнувaти пам’ять наших герoїв, не зaбувaти прo тих, хтo тaк рaнo пoкинув цей світ, зрoбивши неoцiненну пoслугу для всіх нaс в ім’я щaсливoгo мaйбутньoгo нaшoї держaви!».

Протягом заходу почесну варту несли солдати 27-ої реактивної артилерійської бригади імені кошового отамана Петра Калнишевського. На останок бійці військового підрозділу випустили у небо салютну групу пострілів на знак шани та вічної пам'яті за загиблим воїном. Присутні поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували пам'ять захисника країни хвилиною мовчання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: