Завантаження ...

У Сумському НАУ відкрили одразу дві нові лабораторії

Сумський національний аграрний університет продовжує удосконалювати матеріально-технічну базу та створювати нові навчально-наукові лабораторії, де студенти можуть відточувати свою професійну майстерність.



Сумський національний аграрний університет продовжує удосконалювати матеріально-технічну базу та створювати нові навчально-наукові лабораторії, де студенти можуть відточувати свою професійну майстерність. Так, 24 грудня у СНАУ було відкрито одразу 2 лабораторії – Інноваційний модуль отримання та переробки молока, а також Інноваційний модуль віртуальної реальності та робототехніки. Обидві лабораторії розташовані на інженерно-технологічному факультеті СНАУ.

Інноваційний модуль отримання та переробки молока був створений на базі лабораторії машинного доїння. Обладнання для оновленої лабораторії надали компанії-партнери Сумського НАУ – крафтова сироварня O’BEREG та Ічнянський молокозавод. Окрім традиційних технік виробництва молочної продукції студенти у цій лабораторії зможуть також вивчати крафтові технології її виготовлення, які сьогодні набувають все більшої популярності.

Інноваційний модуль віртуальної реальності та робототехніки, який також відкривали сьогодні, стане у пригоді студентам практично усіх факультетів. Адже тут у режимі віртуальної реальності вони можуть зануритися у ті процеси, які складно відтворити в навчальних умовах. Наприклад, вони можуть освоїти техніки діагностики, ремонту та налаштування сільськогосподарської техніки, досліджувати системи внутрішніх органів тварин та їх лікування, на власні очі побачити, як ростуть і розвиваються рослини.

На відкриття лабораторій до Сумського НАУ завітали заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Віталій Максименко, очільниця Департаменту освіти та науки СОДА Вікторія Гробова та директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Маслак. Всі вони високо оцінили технологічний рівень лабораторій та прагнення СНАУ до постійного удосконалення та пошуку нових методів навчання майбутніх професіоналів аграрної галузі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: