Завантаження ...

У Сумах презентували мистецький проєкт «Світло різдвяної зірки»

Заступник міського голови Віра Мотречко взяла участь у відкритті мистецького проєкту «Світло різдвяної зірки», яке відбулось в Конгрес-центрі СумДУ.



Заступник міського голови Віра Мотречко взяла участь у відкритті мистецького проєкту «Світло різдвяної зірки», яке відбулось в Конгрес-центрі СумДУ.

Від імені очільника Сум Олександра Лисенка посадовиця подякувала учасникам проєкту за невичерпну енергію та постійне бажання удосконалюватись. Подяки за збереження та відродження народних традицій, виховання почуття поваги до національної культури, популяризацію народного мистецтва та піднесення іміджу міста Віра Мотречко передала наставникам учасників виставки, які згодом опиняться у своїх безпосередніх власників.

«Новорічні свята – це не тільки час здійснення найзаповітніших мрій, та період бажаних подарунків, а й момент, коли можна реалізувати себе та свої творчі починання. І нас дуже тішить, що Суми дійсно багаті на талановитих та обдарованих мешканців, зокрема дітлахів, які плекають звичаї та традиції рідного краю, водночас прославляючи обласний центр своїми здобутками. Міська влада та міський голова Олександр Лисенко пишаються такими співвітчизниками та завжди готові підтримати їх креативні й самобутні задуми та ініціативи», – наголосила Віра Мотречко.

Та окрім наставників конкурсантів, того дня подяки отримали й творчий колектив Сумського фахового коледжу мистецтв і культури імені Д. С. Бортнянського та Народний колектив України «Дизайн-студія «ART’elь moda» за те, що стали окрасою відкриття мистецького проєкту.

Ідея реалізувати даний проєкт зародилась ще минулого року, повідомила начальник відділу культури Наталія Цибульська. Головна мета – показати художні здібності вихованців закладів позашкільної освіти при зображенні різдвяної зірки, їх бачення обрядового символу, та водночас уміння співпрацювати з наставником при виконанні складних форм образотворчого мистецтва в академічній (живопис, графіка) та декоративній (витинанки, зірки) техніках.

Загалом цьогоріч претендентами на участь у виставці стали 120 робіт вихованців дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка, Палацу дітей та юнацтва, Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, та вперше, – Охтирської дитячої художньої школи. За результатами відбору кращими обрали 50 робіт, поінформувала викладач дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка Любов Ярцова.

Ознайомитись з роботами можна до 20 січня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: