Завантаження ...

В одній з громад на Сумщині відкрився новий молодіжний центр

Відсьогодні у молоді с. Хухра Чернеччинської громади є ще одне місце для проведення змістовного дозвілля – Молодіжний центр «Простір», де вони матимуть змогу генерувати свої ідеї та втілювати їх в життя.



Відсьогодні у молоді с. Хухра Чернеччинської громади є ще одне місце для проведення змістовного дозвілля – Молодіжний центр «Простір», де вони матимуть змогу генерувати свої ідеї та втілювати їх в життя. Серед основних напрямків діяльності центру – активізація участі молоді в різноманітних проєктах, національно-патріотичне виховання. Участь у відкритті Молодіжного центру взяв заступник голови облдержадміністрації Віталій Максименко

«Від імені голови облдержадміністрації Василя ХОМИ я вітаю всіх вас з такою непересічною для громади подією. Для області особливо важливо, щоб молодь мала усі умови для розвитку, навіть у віддалених куточках. Ми бачимо сьогодні приклад того, що місцеве керівництво підтримує активність молодих людей», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Віталій Максименко та побажав Молодіжному центру бути тим закладом, де постійно вирує життя.

Відкрили такий ресурсний осередок за ініціативи молодіжної спільноти Чернеччинської громади, а саме участі Хухрянської громадської організації «Майбутнє села» в обласному конкурсі з визначення проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства у сфері роботи з дітьми та молоддю. У рамках цього конкурсу з обласного бюджету було виділено 58 709,00 гривень на часткове матеріальне оснащення Центру.

Зокрема, за рахунок цих коштів було придбано меблеве устаткування, магнітно-маркерний фліпчарт, обладнання для занять з військово-тактичної підготовки, комплект настільних ігор, інформаційний стенд та банер.

Як додав Віталій Максименко, функціонування Молодіжного простору – це інвестиції у завтрашній день, а обласна влада й надалі буде тримати напрямок щодо розбудови таких центрів в громадах.

У свою чергу начальник обласного управління молоді і спорту Євген ПОХОДНЯ відмітив, що за своєю суттю такі молодіжні центри є унікальними установами, де будуть популяризувати здоровий спосіб життя, волонтерство, молодіжне підприємництво, підвищуватимуть рівень мобільності молоді, а напрямки роботи Центру будуть формуватися відповідно до потреб та інтересів молодих людей конкретного населеного пункту.

За рішенням керівництва громади працюватиме Молодіжний центр на базі місцевого будинку культури, а з 2021 року за рахунок коштів місцевого бюджету буде утримуватися штат працівників центру та виділятимуться кошти на його діяльність.

У планах Центру реалізація в Чернеччинський громаді молодіжних заходів та заходів національно-патріотичного виховання. Зокрема уже подано пропозицію до Міністерства молоді та спорту України щодо проведення у 2021 році на базі центру «Простір» всеукраїнського семінару з питань національно-патріотичного виховання.

Довідково. Наразі в Сумській області діє 25 об’єктів, що функціонують як простори для молоді на базі закладів культури та освіти.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: