Завантаження ...

С початку грудня інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 67 порушень

У період з 01 по 16 грудня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 67 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 01 по 16 грудня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 67 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), 13 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), 45 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один - за ст. 85 КУпАП (порушення Правил використання об’єктів тваринного світу). Оформлено 5 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 11 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 13 од. заборонених знарядь лову та 277 кг водних біоресурсів. На ринках області виявлено незаконний продаж 269 кг риби. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 020 грн та накладено штрафів на суму 4 692 грн. Передано до судів 17 справ для притягнення до адміністративної відповідальності» – повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, восьмого грудня 2020 року державними інспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито грубе порушення Правил рибальства на Білопільщині. Двоє громадян на водоймі за допомогою двох «підхваток» добули 2 кг лічинки хірономід. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 020 грн.

На порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Того ж дня в ході проведення рибоохоронного рейду по Ямпільському району на водоймі в с. Туранівка виявлені два громадянина, які добували водні біоресурси за допомогою 22 «щуковок», що перевищують дозволену кількість гачків (не більше п’яти) на одну особу. На осіб накладено 255 грн штрафів.

В Шосткинському районі на водоймі в с. Богданівка викритий рибалка, який добував водні біоресурси за допомогою восьми «щуковок». Риби не здобув, накладено 85 грн штрафу.

На Білопільщині державними інспекторами задокументовано три порушення Правил рибальства в с. Миколаївка. Чоловіки ловили рибу 18 «щуковками». На порушників накладено 255 грн штрафів.

На винних особ складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Рибпатрульні фіксують порушення Правила рибальства на зимувальних ямах в Ямпільському, Сумському, Путивльському, Недригайлівському, Білопільському та Шосткинському районах.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках міст Суми, Ромни, Шостка, Глухів та Конотоп виявлено 13 випадків незаконного продажу більше 269 кг водних біоресурсів. На продавців оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: