Завантаження ...

Ще одна освітня програма СумДУ отримала зразкову акредитацію

Рішення про зразкову акредитацію за спеціальністю 113 «Прикладна математика» за освітньою програмою «Наука про дані та моделювання складних систем» було прийняте 15 грудня



Рішення про зразкову акредитацію за спеціальністю 113 «Прикладна математика» за освітньою програмою «Наука про дані та моделювання складних систем» було прийняте 15 грудня на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

На цьому ж засіданні було також акредитовано ще дві освітні програми Сумського державного університету: «Медичне право», за спеціальністю 081 «Право», та освітню програму за спеціальністю 183 «Технології захисту навколишнього середовища» https://www.facebook.com/nazyavo/videos/415257276187887/.

У числі інноваційних та взірцевих практик освітньої діяльності за спеціальністю «Прикладна математика» експерти відзначили:

  • активне залучення до співпраці провідних роботодавців за фахом, таких як: АСУ ПАТ «Сумський завод «Насосенергомаш», ПАТ «ВНДІАЕН», НДВ ПАТ «Сумське машинобудівне МВО», ТОВ «КБ «Укрспецмаш», Інститут прикладної фізики НАН України, ТОВ «Газмашкомплект». На базі випускової кафедри прикладної математики та моделювання складних систем (ПМ та МСС) відкрито навчальні центри IT-компаній: ТОВ «МАЙНДКЕЙ» та «ПОРТА УАН-СУМИ», які є зацікавленими у випускниках за даною освітньою програмою;
  • виконання на кафедрі ПМ та МСС проєктів від іноземних замовників, зокрема, для Нанкінського науково-дослідного інституту електронних технологій (Nanjing Research Institute of Electronics Technology), м. Нанкін, КНР; протягом 2018-2019 рр. виконувався спільний українсько-литовський науково-дослідний проєкт «Оптимізація структури і фазового складу сполук SnхSny та Zn1-xMgxO для плівкових сонячних елементів третього покоління»; з 2019 по 2021 роки виконується 4 гранти, зокрема, за Програмою Erasmus+ Capacity Building in Higher Education, дві теми за грантовою програмою Посольства Королівства Нідерландів «Культура законності», а також грант Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених; також у 2016-2017 роках кафедрою ПМ та МСС виконувався госпрозрахунковий договір з Державним підприємством «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля», а в 2017-2018 роках на кафедрі, на замовлення Кабінету Міністрів України, було розроблено програмно-розрахункову систему планування артилерійським підрозділом вогневого ураження противника.

Також при присвоєнні зразкової акредитації було враховано чіткі правила зарахування результатів навчання, отриманих у неформальній освіті, використання дистанційних методів навчання, що були характерні освітній програмі ще до запровадження карантинних заходів в Україні.

Чергова успішна акредитація освітніх програм СумДУ свідчить про високий науково-освітній потенціал вишу та потужну матеріально-технічну базу.

Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти вже успішно акредитовано 13 освітніх програм СумДУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: