Завантаження ...

Працівники поліції Сумського району розкрили раніше вчинені крадіжки

Загальновідомий той факт, що чим скоріше правоохоронці дізнаються про скоєний злочин, тим більше шансів на його швидке та успішне розкриття.



Загальновідомий той факт, що чим скоріше правоохоронці дізнаються про скоєний злочин, тим більше шансів на його швидке та успішне розкриття. Однак бувають випадки, коли громадяни в силу об‘єктивних причин не відразу дізнаються, що стали жертвою злочинних посягань, то ж і повідомляють про це до поліції зі значним запізненням

Як свідчить поліцейська практика, все ж таки подібні ситуації не є безперспективними або безнадійними – правоохоронці, незважаючи на пройдений час, розкривають такі злочини, а зловмисників таки наздоганяє покарання.

Прикладом цьому є робота працівників Сумського районного відділу поліції. Так, дільничний офіцер поліції розкрив крадіжку, що сталася в домогосподарстві одного з жителів Бездрика майже місяць тому – у пенсіонера з приміщення літньої кухні невідомий викрав 7 000 гривень. Правоохоронцю знадобився певний час, аби відновити перебіг того дня, опитати сусідів заявника та інших жителів вулиці, поспілкуватися з іншими селянами та працівниками кількох місцевих магазинів. Дільничний встановив, що до крадіжки може бути причетний 32-річний односелець пенсіонера, що мешкає на одній з ним вулиці. Чоловіка опитали, і він зізнався у скоєному, і навіть… повернув 200 гривень – все, що залишилось від украденої суми.

Інший приклад: до поліції звернулась сумчанка, чию дачу ще у серпні нинішнього року обікрали злодії. Жителька обласного центру розповіла, що «незвані гості» зірвали навісний замок на дверях її садового будиночка. І винесли більше 100 метрів електрокабеля, лед-ліхтар та кілька десятків найменувань інших металевих виробів. І поки слідчі встановлювали спричинені громадянці збитки, обставини й час крадіжки, оперативники кримінальної поліції взялися відпрацьовувати можливі об‘єкти збуту подібних речей, в тому числі – й пункти прийому вторсировини. І таким чином з‘ясували, причетність до крадіжки 43-річного жителя сусіднього села, який таким чином здобував собі гроші на чергову пляшку.

В поліції за обома фактами розпочаті і тривають досудові розслідування. Обом злодіям відповідно ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України загрожує ув‘язнення від 3 до 6 років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: