Завантаження ...

У Сумах рятувальники провели демеркуризацію 14 грудня 2020

14 грудня о 17:46 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що розбився ртутний медичний термометр, внаслідок чого стався розлив ртуті в одній із квартир багатоквартирного будинку



14 грудня о 17:46 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що розбився ртутний медичний термометр, внаслідок чого стався розлив ртуті в одній із квартир багатоквартирного житлового будинку по вул. Ковпака обласного центру. На місце виклику направили відділення групи спеціальної пожежної техніки на спеціальному аварійно – рятувальному автомобілі.

Як з’ясувалося, вимірювальний прилад був розбитий в одній із кімнат, через що стався витік небезпечної речовини. Рятувальники зібрали ртуть та провели демеркуризацію помешкання.

Фахівці застерігають, у жодному разі не викидайте прилади зі ртуттю у сміттєві баки - це несе загрозу довкіллю та іншим громадянам. Не дозволяйте дітям гратися з медичними термометрами. Якщо ви виявили розлиту ртуть, необхідно огородити місце розливу та повідомити фахівців Служби порятунку за номером «101».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: