Завантаження ...

На Сумщині запрацювала безкоштовна телефонна гаряча лінія для емоційної підтримки громадян

Психологи гарячої лінії емоційної підтримки (тел. 0 800 211 444) готові допомогти впоратися із психосоціальними проблемами, що виникають та посилюються пандемією COVID-19



Психологи гарячої лінії емоційної підтримки (тел. 0 800 211 444) готові допомогти впоратися із психосоціальними проблемами, що виникають та посилюються пандемією COVID-19

Як і в багатьох інших країнах, в Україні пандемія COVID-19 непропорційно впливає на найбільш уразливі верстви населення, особливо на тих, хто страждає від наслідків тривалого конфлікту та вимушеного переміщення.

На початку 2020 року повідомлення про психологічні проблеми зросли, оскільки люди почали стикатися з додатковою невизначеністю, спричиненою спалахом пандемії COVID-19. Серед найбільш уразливих соціальних груп — люди похилого віку, особи з інвалідністю, жінки, сім’ї, де діти не мають одного з батьків, особи з хронічними захворюваннями.

Офіс Генерального прокурора України повідомляє, що випадки домашнього насильства майже подвоїлися з травня 2019 року (795 зареєстрованих справ) до травня 2020 року (1511 зареєстрованих справ). Незважаючи на те, що пандемія критично вплинула на життєдіяльність, безпеку, фізичне та психічне благополуччя членів громад, страх перед соціальною стигмою часто заважає їм шукати емоційної підтримки.

У вересні 2020 року за підтримки Бюро у справах народонаселення, біженців та міграції Державного департаменту США Міжнародна організація з міграції (МОМ) запустила безкоштовну телефонну гарячу лінію емоційної підтримки (тел.: 0 800 211 444), у складі якої працюють десять психологів, готових допомогти впоратися із психосоціальними проблемами, що виникають та посилюються пандемією COVID-19.

Щоб допомогти подолати загальну стигму, пов'язану з пошуком психологічної підтримки, та підкреслити важливість носіння маски, у листопаді 2020 року МОМ також розпочала інформаційну кампанію «Закривайтесь маскою, а не в собі» в Луганській та Донецькій областях.

Макети білбордів та сітілайтів можна знайти за посиланням: https://bit.ly/3lwX5g1.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: