Завантаження ...

У Сумах мобільні групи продовжують перевіряти об’єкти господарювання на дотримання карантинних вимог

Мобільні групи за минулий тиждень перевірили понад 200 працюючих закладів, що здійснюють господарську діяльність на території Сумської міської територіальної громади



Мобільні групи за минулий тиждень перевірили понад 200 працюючих закладів, що здійснюють господарську діяльність на території Сумської міської територіальної громади, на предмет дотримання протиепідемічних вимог.

Під час апаратної наради при міському голові Олександру Лисенку, про роботу мобільних груп за період із 4 по 10 грудня, звітував начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко.

Він повідомив, що за звітний період було проведено перевірку 207 працюючих об’єктів, що здійснюють господарську діяльність на території міста, – кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, якими перевозяться пасажири тощо.

У підсумку, на основі виявлених порушень з 4 по 10 грудня, було складено сім протоколів за статтею 443 КУпАП. Усього, з початку запровадження карантинних заходів за результатами перевірки на дотримання протиепідемічних вимог, Сумським відділом поліції було складено 411 протоколів.

Також, за поданням провооохоронців, відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів готує проєкти рішень виконавчого комітету щодо тимчасового припинення своєї діяльності 20 закладів господарювання, які порушували карантинні заходи.

Очільник Сум наголосив на важливості продовження роботи в даному напрямку, зокрема на проведенні профілактичних бесід із адміністраторами та працівниками вищезазначених об’єктів господарювання щодо недопущення порушень карантинних норм чинного законодавства України та проведенні превентивних заходів.

Зауважимо, мобільні групи, які стежать за дотриманням суб’єктами господарювання, установами, підприємствами та організаціями різних форм власності карантинних заходів, запроваджених постановами Кабміну України, встановлених Головним державним санітарним лікарем України та рішень виконавчого комітету міської ради, були створені згідно з розпорядженням міського голови 16 липня.

До їх складу входять представники Держпродспоживслужби, органів поліції та виконавчих органів міської ради. Тиждень тому своїх представників для проведення перевірок виділяла й військова часттина 3051 Національної гвардії України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: