Завантаження ...

На Сумщині шахрайка пропонувала пенсіонерам надбавку до пенсії сувенірними папірцями

Жертвою зловмисниці став 81-річний житель Кролевця. Як встановили слідчі, 41-річна жителька Конотопа, представившись працівницею державної установи, вручила літньому чоловіку надбавку до пенсії сувенірним купюрами



Жертвою зловмисниці став 81-річний житель Кролевця. Як встановили слідчі, 41-річна жителька Конотопа, представившись працівницею державної установи, вручила літньому чоловіку надбавку до пенсії сувенірним купюрами, при цьому здачу отримала справжніми грошима.

Несподівана візитерка розповіла старенькому господарю про те, що йому належить отримали надбавку до пенсії. Відтак, змусила дідуся написати відповідну заяву та вручила йому кілька крупних купюр. Оскільки сума так званої «допомоги» була куди менша, то літній чоловік був змушений шукати 400 гривень здачі.

Проте, коли «благодійниця» пішла, старенький додивився, що залишені нею гроші є не що інше як сувенірні папірці. Відтак, він швиденько звернувся до поліції на спецлінію «102».

На виклик виїхала група реагування патрульної поліції Кролевецького відділення поліції. Правоохоронці опитали дідуся та можливих свідків. Жителі вулиці розповіли, що схожа жінка того дня стукала у двері багатьох пенсіонерів, і, представляючись працівницею то пенсійного фонду, то управляння соцзахисту, розповідала про «пенсійну надбавку», але її рішуче виставляли геть.

Відтак, орієнтуючись на показання самого потерпілого та очевидців, група оперативно знайшла «гостю», коли та в очікуванні потягу до Конотопа перебувала на залізничному вокзалі. У 41-річної жінки правоохоронці вилучили пачку сувенірних банкнот та гроші занадто довірливого пенсіонера.

Слідчі кваліфікували дії жінки як шахрайство та відкрили кримінальне провадження за ознаками ст. 190 Кримінального кодексу України.

Наразі досудове слідство триває, зловмисницю перевіряють на причетність до вчинення інших аналогічних злочинів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: