Завантаження ...

У Чернеччинській ОТГ на Сумщині з’явився поліцейський офіцер громади

В Україні набуває поширення проєкт «Поліцейський офіцер громади», який успішно стартував на Дніпропетровщині й на сьогодні уже впроваджений в ряді областей держави.



В Україні набуває поширення проєкт «Поліцейський офіцер громади», який успішно стартував на Дніпропетровщині й на сьогодні уже впроваджений в ряді областей держави. Поширення на Сумську область заплановано на 2021 рік. Наразі поліцейський офіцер громади з’явився у Чернеччинській ОТГ Охтирського району

За повідомленням Чернеччинської ОТГ, на їх території відкрито оновлене приміщення поліцейської станції, де відповідно до взятих на себе зобов’язань Чернеччинською сільською радою було проведено ремонт, придбано меблі для службових кабінетів та офісну техніку.

Крім того, новий поліцейський офіцер громади Віктор Кварта отримав сертифікат та ключі від нового повнопривідного службового автомобіля RENAULT DUSTER 2020 року.

Днями у Головному Управлінні Національної поліції Сумської області за підтримки Сумського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» відбулася робоча онлайн-зустріч керівництва управління превентивної діяльності ГУНП із головами об’єднаних територіальних громад. Мета зустрічі – впровадження в життя проєкту «Поліцейський офіцер громади».

На зустрічі розглядалися питання про забезпечення належних умов для роботи офіцерів на поліцейській станції, необхідного спорядження та технічних засобів, а також облаштування службових приміщень та забезпеченість службовим автотранспортом.

«Ми провели вступну інформаційну сесію на шляху до впровадження цього проєкту в громадах Сумщини. На сьогодні ця ініціатива перебуває на завершальній стадії підготовки лише в одній громаді Сумської області – Чернеччинській, але дуже хотілося б, щоб кожна наша громада імплементувала цей важливий та позитивний досвід, – зазначила керівник Сумського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Марина Лобова. – Тепер очікуємо на активність органів місцевого самоврядування в цьому напрямі, адже безпека громадян є одним із їх найважливіших завдань».

Як розповів заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Сумській області – начальник відділу дільничних офіцерів поліції Сергій Статива, у період, коли в країні активно відбувається адміністративна реформа, міста й села потребують особливої уваги в напрямку створення безпечного та комфортного для життя громадян середовища. Саме тому сьогодні дається старт новому ініціативному кроку Національної поліції України – «Поліцейський офіцер громади», метою якого є тісна взаємодія поліцейського з об’єднаною територіальною громадою та орієнтація на її потреби.

Хто ж такий поліцейський офіцер громади? Нагадаємо, за інформацією Головного Управління Національної поліції Сумської області, це працівник поліції, який буде працювати в межах однієї тергромади. При цьому він і проживатиме на території своєї поліцейської дільниці, що дає змогу більше часу приділяти проблемам місцевих жителів та громади в цілому.

За інформацією Сумського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: