Завантаження ...

У Сумах на честь загиблих захисників України збудують капличку

У Сумах, у День Збройних Сил України, відбулось освячення хреста на місці майбутньої каплички Покрови Пресвятої Богородиці на честь загиблих захисників України.



У Сумах, у День Збройних Сил України, відбулось освячення хреста на місці майбутньої каплички Покрови Пресвятої Богородиці на честь загиблих захисників України.

Участь у заході взяли міський голова Олександр Лисенко, секретар міської ради Олег Рєзнік, керуючий справами виконавчого комітету Юлія Павлик, члени родин загиблих воїнів АТО/ООС, депутати міської ради військовослужбовці та волонтери.

Таїнство освяченняхреста на місці майбутньої каплички звершив Архієпископ Сумський і Охтирський ПЦУ Мефодій разом із духовенством і капеланами міста.

Після чину освячення він подякував захисникам України за мужність і відвагу, проявлені в бою, а сумчанам – за підтримку української церкви. Ініціаторам будівництва, серед яких бойові побратими та члени родин загиблих воїнів, ветерани АТО та волонтери, священник побажав Божої допомоги у виконанні будівельних робіт.

Потому медаллю ПЦУ за жертовність і любов до України Архієпископ Сумський і Охтирський ПЦУ Мефодій нагородив Дениса Безверхого та Олега Літовченка.

До присутніх на заході звернувся і міський голова Олександр Лисенко. Він побажав миру нашій країні, а кожному її захиснику – здоров'я, благополуччя та достатку.

«У теперішні нелегкі часи, коли на сході країни триває війна, аби перемогти ворога нам всім важливо мати міцний дух і стійкий емоційний стан. Тому будівництво каплички, де можна буде помолитись за душі загиблих захисників України, звернутись до Господа і попросити миру – свята справа для кожного з нас. Влада міста цілком і повністю підтримує це добре починання і буде всіляко сприяти справі будівництва», – зазначив Олександр Лисенко.

З нагоди відзначення Дня Збройних Сил України, міський голова вручив медалі «За вірність традиціям» ІІ ступеню Всеукраїнської громадської організації «Спілка ветеранів та працівників силових структур України» ветерану АТО Євгену Скоробагатському та Миколі Карпенку.

Долучився до вітань військовослужбовцям і секретар міської ради Олег Рєзнік, який запевнив військовиків у продовженні вагомої підтримки з боку міської влади та реалізації всіх соціальних програм, покликаних допомагати воїнам АТО та членам їхніх родин.

Ініціатор спорудження каплички – голова Спілки ветеранів антитерористичної операції Сумської області Володимир Лаврик. Його ідею підтримали місцеві священнослужителі Православної Церкви України, міський голова, депутатський корпус міської ради, військовослужбовці ЗСУ, представники добровольчих батальйонів та сім'ї загиблих захисників держави.

Місце для будівництва – сквер на вул. Героїв Сумщини, обрали невипадково. Саме тут у День захисника України відкрили пам'ятник воїну АТО, а в майбутньому, за словами Володимира Лаврика, мають намір створити Меморіальний комплекс.

Фінанси на будівництво каплички збиратимуть за допомогою громади та меценатів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: