Завантаження ...

Сумська міськрада просить облраду пришвидшити переєстрацію підприємств, що були штучно виведені з Сум

Міські обранці ухвалили звернення до обласної ради щодо зміни місцезнаходження комунальних підприємств, установ та організацій Сумської облради на фактичне місце ведення діяльності



Міські обранці ухвалили звернення до обласної ради щодо зміни місцезнаходження комунальних підприємств, установ та організацій Сумської облради на фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю такої юридичної особи та здійснюється управління і облік.

У заяві йдеться про повернення 43-х юридичних осіб Сумської обласної ради з Білопільського, Краснопільського, Сумського та Охтирського районів Сумської області до Сум, де вони фактично здійснюють діяльність і мають офіси.

Штучне виведення даних об’єктів спричинило невідновлену шкоду Сумській міській територіальній громаді, зруйнувавши фінансову основу місцевого самоврядування, наголосив міський голова Олександр Лисенко.

«Є закон, є бюджетний кодекс і є бюджет! Я дякую тим, хто зрозумів та підтримав це рішення, адже два роки тому кошти вивели вже після того, як ми прийняли бюджет, у результаті в бюджеті Сумської міської тергромади утворилась дірка», – підкреслив очільник міста.

Так, фінансові втрати у 2019 році склали 74 млн грн., у 2020 – 40 млн грн., в той час як майно, органи управління, трудовий колектив підприємств, установ, закладів обласного підпорядкування знаходяться на території Сум і місце їх розташування не змінювалося. До того ж усі їхні працівники користувались благами, створеними за рахунок коштів, які надходять в міський бюджет від юридичних та фізичних осіб платників податків.

Рішення підтримали 38 депутатів з 41 присутнього.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: