Завантаження ...

На Сумщині завантаженість ліжок хворими на COVID-19 складає 54%

Про це під час брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бутенко. На Сумщині для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією задіяні 17 закладів охорони здоров’я



Про це під час брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бутенко

«На Сумщині для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією задіяні 17 закладів охорони здоров’я, на базі яких розгорнуто 1419 ліжок. Із них зайнято 766, 604 пацієнтами з підтвердженим діагнозом і 162 – з підозрами, – розповів Сергій Бутенко. – Загальний показник завантаженості ліжкомісць в області складає 54%».

Станом на сьогодні в лікарнях області 653 вільних ліжка для пацієнтів з коронавірусною інфекцією, з них 294 – забезпечені киснем.

За словами начальника управління охорони здоров’я, наразі ведеться активна робота з відкриття нових ліжок в лікарнях області та їх забезпечення киснем. Зокрема, за останній тиждень задіяли 40 ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію, 282 ліжка забезпечили киснем.

У цілому на Сумщині киснем вже забезпечені 1035 ліжок.

Протягом останніх трьох діб ми спостерігаємо тенденцію до збільшення кількості одужавших, що вселяє нам, медикам, обережну надію щодо стабілізації ситуації з COVID-19 в області», – наголосив Сергій Бутенко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: