Завантаження ...

На Сумщині проходять заходи до Дня осіб з інвалідністю

У Сумській області проживає 63,8 тис. осіб з інвалідністю, із них 3,8 тис. дітей з інвалідністю. У регіоні створюються належні умови для самореалізації та інтеграції в соціум людей з обмеженими можливостями



У Сумській області проживає 63,8 тис. осіб з інвалідністю, із них 3,8 тис. дітей з інвалідністю. У регіоні створюються належні умови для самореалізації та інтеграції в соціум людей з обмеженими можливостями, докладається максимум зусиль для підвищення стандартів життя, надання якісних соціальних та медичних послуг цій категорії населення

Цьогоріч у звязку з запровадженням карантину та з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 установи продовжують працювати в обмеженому режимі. На підставі пропозицій, отриманих від структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та міських рад, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації було прийняте рішення відзначити 16 кращих активістів громадських організацій, що опікуються питаннями соціального захисту осіб з інвалідністю.

Крім того, у Сумському обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю діє онлайн-виставка робіт дитячої творчості за напрямками художньо-прикладного мистецтва.

Кераміка, образотворче мистецтво, пластилінографія, пісочна анімація були представлені в фотографіях із зображенням виробів вихованців установи на електронних сторінках Центру в мережі Фейсбук.

Завдяки проведенню онлайн-формату виставки, творчість дітей стає загальнодоступною широкому колу різних верств населення Сумщини, України та всього світу. Користувачі Інтернету, сервісу соціальних мереж можуть дізнатися про творчий потенціал вихованців Центру та отримати радість, натхнення від перегляду фото з роботами дітей з інвалідністю.

Сторінки Центру в соціальній мережі фейсбук https://www.facebook.com/profile.php?id=100011328422984 та сайт: https://kid.sumy.ua/ ) відвідують люди різних професій, митці та звичайні аматори з різних куточків планети, тому кожен з них має шанс познайомитися з творчістю дітей, надіслати свої враження, висловити ідеї або запропонувати конкретну допомогу, проявити благодійність або просто порадіти та підтримати талановитих дітей.

Також заходи проходять і в районах області. Зокрема, на Конотопщині 53 дитини з інвалідністю, мешканці району, отримали солодкі подарункові набори від представників ГО «Організація осіб з інвалідністю Конотопського району» та новорічні подарунки – від працівників Конотопського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У Недригайлівському районі у рамках відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю у приміщенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відбулася виставка художніх робіт людей з обмеженими фізичними можливостями.

На виставці були представлені вишиті рушники, серветки, картини, намальовані композиції та багато інших виробів.

У Сумах цей день відзначають особливо: 3 грудня Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» традиційно проводить мистецько-театральну акцію «Театр на узбіччі театру». Відбудеться вона й цього року, але, як вимагає сьогодення, в форматі онлайн.

Переглянути акцію можна буде протягом дня на сторінці заходу в мережі Facebook.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: