Завантаження ...

У СумДУ триває реалізація міжнародного проєкту з медіаграмотності

У Сумському державному університеті відбулася координаційна онлайн-нарада команди просвітницьких курсів з медіаграмотності. Зустріч проводилась в рамках виконання завдань міжнародного грантового проєкту DESTIN



У Сумському державному університеті відбулася координаційна онлайн-нарада команди просвітницьких курсів з медіаграмотності.

Зустріч проводилась в рамках виконання завдань міжнародного грантового проєкту DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність та професіоналізм». Організатор заходу – кафедра журналістики та філології СумДУ.

До обговорення актуальних питань змісту, структури, тематики, технології підготовки курсів долучилися представники десятьох університетів України, Української асоціації студентів, Національного Еразмус+ офісу в Україні, а також європейські партнери від Університету Бат Спа, Всесвітньої університетської служби, Мережі етнічної журналістики, Європейської асоціації підготовки журналістів.

Як зазначила заступник завідувача кафедри журналістики та філології СумДУ Ольга Сидоренко, головна мета курсів з медіаграмотності – навчити усіх охочих аналізувати й критично осмислювати інформацію, трансльовану різними видами медіа, визначати її правдивість і убезпечувати себе від прихованих впливів, а також розуміти принципи й засоби прихованої маніпуляції та виявляти їх у медіатекстах.

Нині учасники проєкту розпочинають підготовку пілотних курсів, тестування яких заплановано на лютий 2021 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: