Завантаження ...

На Сумщині дев’ять лікарень отримали кисневі концентратори

Голова облдерж- адміністрації Василь Хома передав 141 кисневий концентратор лікарням області, де надають медичну допомогу хворим на COVID-19



Голова облдержадміністрації Василь Хома передав 141 кисневий концентратор лікарням області, де надають медичну допомогу хворим на COVID-19

Василь Хома відмітив, що Сумська область має вагомі показники по Україні щодо забезпечення киснем ліжкового фонду.

«Сьогодні 9 лікарень отримали 141 кисневий концентратор. Очікуємо наступну державну субвенцію, що дасть змогу забезпечити близько 500 ліжок киснем. Також у 8 лікарнях області буде реконструйовано 90-95% кисневих мереж, що вже у грудні мають бути введені в дію. Для цього виділено 5,2 млн гривень державних коштів», – зазначив голова облдержадміністрації та додав, що Сумщина ввійде в трійку лідерів областей із забезпечення киснем ліжок для хворих на коронавірус. Наразі в області вже майже 80% ліжкового фонду забезпечено киснем.

Очільник облдержадміністрації також поспілкувався з головними лікарями районних медзакладів. Зокрема турбувався про належне забезпечення персоналу індивідуальними засобами захисту, стан хворих, а також розпитував про основні ускладнення, що дає ця хвороба.

«Головне, щоб люди не хворіли, берегли себе і дотримувалися санітарних вимог карантину. Надважливо – зберегти медичний персонал. Не маємо морального права допустити критичної ситуації, коли нікому буде лікувати хворих», – підкреслив голова облдержадміністрації.

Отримати кисневі концентратори приїхали, зокрема, працівники Лебединської ЦРЛ, які в числі перших лікарень почали надавати медичну допомогу зазначеній категорії пацієнтів.

За словами заступника головного лікаря з медичної частини Лебединської ЦРЛ Наталії Давидченко, їхня лікарня уже забезпечена 19 точками централізованого підведення кисню та 9 кисневими концентраторами, але на базі лікарні планується розширяти ліжковий фонд.

«Ці 10 концентраторів, які ми сьогодні отримали, нададуть можливість забезпечити потребу киснем для лікування хворих на COVID-19 усього Лебединського району», – повідомила лікар.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко розповів, що в області наразі розгорнуто 1379 «ковідних» ліжок, що складає понад 30% всього ліжкового фонду. Занятість ліжок складає 47,9%, є вільні місця. Понад 300 ліжок – з киснем.

Нагадаємо, що на Сумщині вже введено в дію для лікування хворих на коронавірус 17 лікарень.

Довідково. Кисневі концентратори сьогодні отримали Глухівська міська лікарня (45 концентраторів), Білопільська ЦРЛ (9 шт.), Конотопська ЦРЛ (10 шт.), Кролевецька ЦРЛ (10 шт.), Лебединська ЦРЛ (10 шт.), Охтирська ЦРЛ (15 шт.), Роменська ЦРЛ (25 шт), Сумська ЦРКЛ (10 шт.), Шосткинська ЦРЛ (7 шт.). Всього додатково буде забезпечено киснем 282 ліжка.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: