Завантаження ...

У Сумах приборкуючи пожежу вантажівки вогнеборці запобігли вибуху газобалонної установки авто

25 листопада о 13:32, до Служби порятунку «101», надійшло повідомлення про загоряння вантажного автомобіля «ГАЗель» по вул. Харківській в обласному центрі.



25 листопада о 13:32, до Служби порятунку «101», надійшло повідомлення про загоряння вантажного автомобіля «ГАЗель» по вул. Харківській в обласному центрі. На гасіння направили черговий караул 2–ї державної пожежно–рятувальної частини.

По прибутті на місце виклику було встановлено, що загоряння охопило кузов-будку, продукти харчування в середині та встигло перекинутися на задню частину кабіни. Виникла загроза поширення полум’я на решту автомобіля.

О 13:41 пожежу локалізували, запобігши перекиданню вогню на всю кабіну та моторний відсік авто. Приборкуючи загоряння рятувальники відвернули небезпеку вибуху 4-х газових балонів газобалонної установки авто. О 13:54 полум’я повністю приборкали.

Всього на гасіння залучалося 9 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми даними, водій повертаючись з магазину, неподалік території якого він припаркував вантажівку, помітив дим, що виходив з кузова. Чоловік відчинив дверцята та через доступ кисню горіння миттєво посилилося. На допомогу прибіг інший водій з вогнегасником, що, на жаль, не спрацював. У цей час випадковий перехожий, який став свідком пожежі зателефонував до рятувальників.

Припустима причина загоряння – коротке замикання електромережі авто, яка слугувала для освітлення кузова.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: