Завантаження ...

Правоохоронці Сумщини викрили двох псевдо-банкирів

Правопорушники видавали себе за працівників банків, і в телефонних розмовах з «клієнтами», випитували у них конфіденційну інформацію.



Правопорушники видавали себе за працівників банків, і в телефонних розмовах з «клієнтами», випитували у них конфіденційну інформацію. А потім, скориставшись нею, викрадали з банківських рахунків громадян їх заощадження.

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам Сумщини спільно з слідчими поліції області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури викрили жителів Харківської та Сумської областей у шахрайстві.

Встановлено, що один із зловмисників здійснював СМС-розсилку, нібито від імені банку, а потім, вже у телефонній розмові дізнавався потрібну йому інформацію по банківських рахунках своїх майбутніх жертв.

Затим, використовуючи хитрощами отримані дані, шахраї викрадали з чужих банківських рахунків грошові кошти, переводячи їх на свої рахунки та забираючи готівку через банкомати.

Попередньо встановлена сума збитків становить понад 60 тисяч гривень. Наразі правоохоронці зясовують коло потерпілих осіб.

Під час проведення обшуків за адресами проживання фігурантів справи, поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки та сім-карти, як речові докази їх злочинної діяльності.

Зловмисникам слідчі вже оголосили підозри у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: