Завантаження ...

Сумщина має можливість повністю забезпечувати лікарні для хворих на COVID-19 киснем

Про місцеве профільне підприємство, яке наразі працює на повну потужність, і забезпеченість медичних закладів області киснем розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко



Про місцеве профільне підприємство, яке наразі працює на повну потужність, і забезпеченість медичних закладів області киснем розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко під час ранкових новин на одному з телеканалів України

«Наразі 744 ліжка забезпечені киснем, з них 313 ліжок – централізована подача кисню, 435 – через кисневі концентратори», – повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я та зазначив, що наразі проблеми щодо забезпечення киснем лікарняних ліжок для хворих на COVID-19 немає.

Як наголосив очільник галузі охорони здоров’я Сумщини, всі резерви області спрямовуються на лікування хворих на COVID-19.

«На території м. Суми є підприємство, яке працює на повну потужність і повністю забезпечує киснем потребу області. Тому проблеми з поставкою кисневих балонів, заправкою кріоцистерн, кисневих станцій, що є в закладах охорони здоров’я, у нас немає», – підкреслив Сергій Бутенко.

Також він додав, що завдяки державній субвенції, упродовж трьох днів в область надійде ще додатково 141 концентратор на 2 виходи. Це дозволить одночасно проводити кисневу терапію 282 хворим. Уже за тиждень показник із забезпечення ліжок киснем буде абсолютно достатнім.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: