Завантаження ...

До поліції Сумщини продовжують надходити повідомлення про знайдені застарілі боєприпаси

Лише за минулі вихідні три мінометні міни та артилерійський снаряд були знайдені жителями Лебединського, Охтирського та Сумського районів



Лише за минулі вихідні три мінометні міни та артилерійський снаряд були знайдені жителями Лебединського, Охтирського та Сумського районів під час виконання земельних робіт на огороді та в полі.

До Лебединського відділення поліції звернувся 34-річний житель села Мирне. Чоловік повідомив правоохоронцям, що під час виконання земельних робіт на огороді, виявив два іржаві предмети схожі на боєприпаси. Як з’ясувалось – це були дві 82 міліметрові мінометні міни часів Другої світової війни. Вибухонебезпечні предмети знаходились в 150-ти метрах від будинку. Лише завдяки свідомості чоловіка вдалось уникнути непередбачуваних наслідків, які б могли статися у разі неправильного поводження з боєприпасами.

Ще про одну мінометну міну калібру 52 міліметри, яка знаходилась в полі біля села Бугрувате, повідомили до Охтирського відділу поліції.

А от в Сумському районі правоохоронці отримали інформацію про виявлений артилерійський снаряд часів Другої світової війни калібру 76 міліметрів.

На вказані місця знахідок виїхали правоохоронці та встановили охорону до прибуття саперного підрозділу спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту управління ДСНС України.

Працівники поліції вкотре звертаються до громадян з проханням, бути пильними та обачними в разі виявлення небезпечних предметів, боєприпасів тощо. Пам’ятайте, що неможна ні в яком разі чіпати, перевертати їх, брати до рук, палити та розпалювати поряд багаття, жбурляти камінням, а тим паче підпускати дітей. Негайно телефонувати на «102» та повідомляйте про знайдені боєприпаси правоохоронців.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: