Завантаження ...

На Сумщині 15 листопада вогнеборці двічі ліквідовували загоряння в житлових будинках

15 листопада о 08:01, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку по вул. Польова в с. Великий Самбір Конотопського району.



15 листопада о 08:01, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку по вул. Польова в с. Великий Самбір Конотопського району. Про пожежу повідомив господар, який відчув різкий запах диму в приміщенні. На місце події було направлено відділення чергового караулу 12 – ї державної пожежно – рятувальної частини та місцеві пожежні команди сіл В. Самбір та Дептівка.

По прибуттю було встановлено, що вогнем охоплено перекриття на площі 8 кв. м, покрівлю на площі до 6 кв. м, стіни на площі до 14 кв. м та піч. Утворилась загроза подальшого поширення вогню на весь житловий будинок.

О 08:50 – загоряння локалізували, а о 09:12 – витративши на гасіння більше 6 тонн води, повністю ліквідували.

Цього ж дня о 11:44 рятувальників викликали на вул. Братів Ковтунів в с. Попівка. Телефонували жителі вулиці, які побачили дим з вікна сусідського приватного житлового будинку.

Як було встановлено, полум’я поширилося на покрівлю та перекриття на площі до 20 кв. м, холодильники, мікрохвильову пічку, бойлер іншу побутову техніку та речі домашнього вжитку. Ускладнювало ситуацію те, що будинок був дерев’яний. На гасіння вогнеборці залучили додаткові сили і засоби, а для безперебійної подачі води на гасіння пожежні автоцистерни довелось до заправляти від природної водойми, яка знаходилась на відстані 700 м від осередку горіння.

О 12:12 загоряння локалізували, а о 13:25 – витративши на гасіння майже 8 тонн води, повністю ліквідували.

Всього на гасіння обох пожеж було залучено 2 одиниці спеціальної техніки та 8 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 2 автомобілі та 2 працівники місцевих пожежних команд В. Самбір та Дептівка і 1 автомобіль та 2 працівники добровільної пожежної команди місцевого агропідприємства.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: