Завантаження ...

Поліція Сумщини повідомляє про зміни в Правилах дорожнього руху

Кабмін 11 листопада вніс зміни в Правила дорожнього руху. Зокрема, тепер велосипедистам дозволяється рух по смузі для громадського транспорту.



Кабмін 11 листопада вніс зміни в Правила дорожнього руху. Зокрема, тепер велосипедистам дозволяється рух по смузі для громадського транспорту. Зміни пояснили як "потреба розвитку велосипедної інфраструктури та зменшення травматизму серед велосипедистів".

При цьому окремий дорожній знак встановлювати не будуть. Рух велосипедистів буде передбачено знаком "Дорога зі смугою для руху маршрутних транспортних засобів". Рух дозволяється лише в попутному напрямку.

До цього, рух велосипедистів смугою для маршрутних транспортних засобів був заборонений і дозволявся в окремих випадках при наявності відповідних дорожніх знаків і розмітки.

Також, згідно з новими стандартами дорожньої розмітки передбачена відповідна горизонтальна розмітка, яка позначає загальні смуги для руху велосипедистів та громадського транспорту.

Крім того, для пішоходів, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям в темний час доби, вводиться обов'язкове використання світлоповертальних елементів (стрічка, наклейка, жилет тощо). Раніше в правилах цю вимогу потрібно було виконувати "за можливості".

Поліція Сумщини рекомендує всім учасникам дорожнього руху бути надзвичайно уважними на дорогах, і в день, і вночі, аби уникнути травматизму, загибелі людей, тварин та пошкоджень транспортних засобів. Бережіть своє життя та життя оточуючих.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: