Завантаження ...

У Сумах вогнеборці оперативно ліквідували загоряння маршрутного автобусу

12 листопада о 17:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння маршрутного автобусу «Рута» на вул. Степана Бандери обласного центру.



12 листопада о 17:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння маршрутного автобусу «Рута» на вул. Степана Бандери обласного центру. Телефонував випадковий перехожий, який став свідком пожежі. На гасіння направили черговий караул 1-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Вже за 4 хв вогнеборці прибули на місце виклику. Як було встановлено, горів моторний відсік та панель приладів. Людей в салоні не було. О 17:26 вдалося оперативно локалізувати загоряння, запобігши подальшому поширенню полум’я на все авто та відвернувши небезпеку вибуху газобалонного обладнання маршрутки. О 17:42 пожежу ліквідували.

Всього на гасіння залучалося 10 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Вогнем пошкоджено моторний відсік, бокове та лобове скло, панель приладів та від дії температури горіння - оздоблення салону на площі 10 кв. м. За попередніми даними, у маршрутці знаходився лише водій. Під час під’їзду до місця зупинки з під капоту пішов дим. Чоловік зупинив авто, відкрив капот і від’єднав клеми від акумуляторної батареї. Проте горіння проводки це вже не зупинило і вогонь швидко поширювався.

Припустима причина пожежі – коротке замикання електромережі авто.

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: