Завантаження ...

На Сумщині поліцейські розшукали чоловіка, який переховувався від суду

Працівники Управління карного розшуку ГУНП в області затримали 36-річного уродженця Сумщини, який, будучи директором товариства з обмеженою відповідальністю, незаконно заволодів державними коштами



Працівники Управління карного розшуку ГУНП в області затримали 36-річного уродженця Сумщини, який, будучи директором товариства з обмеженою відповідальністю, незаконно заволодів державними коштами на суму більше 4 мільйонів гривень.

Як встановило слідство, два роки тому директор уклав угоду про виконання будівельних робіт з однією з військових частин. Роботи фактично тривали з серпня 2018 по липень 2019 року. За цей час посадовець, користуючись своїм службовим становищем, оформляв акти прийому будівельних робіт, свідомо завищуючи їх обсяги, вид і вартість. Відповідно цим документам на рахунок ТОВ була перерахована сума близько десяти мільйонів гривень, в той час коли фактична вартість виконаних робіт і використаних матеріалів вартувала тільки половину зазначеної суми. Відтак, загальний збиток, спричинений державі, становить 4 920 825 гривень.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.5 ст. 191 (привласнення.. заволодіння майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Під час досудового розслідування чоловіка неодноразово викликали задля отримання відповідних пояснень, однак він жодного разу для проведення слідчих дій так і не з‘явився. Більше того – коли матеріали були передані до Державного бюро розслідувань, він став взагалі уникнути будь-якого спілкування з правоохоронцями.

Наразі співробітники УКР ГУНП в Сумській області розшукали його і затримали. Оперативники Роменського відділу поліції доправили його до Львова та передали місцевим правоохоронцям для подальших слідчих дій за підслідністю і доставки в суд задля обрання йому запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: