Завантаження ...

На Сумщині, під час ліквідації пожежі, вогнеборці виявили тіло загиблої людини

12 листопада о 02:46 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Обтове, Кролевецького району.



12 листопада о 02:46 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Обтове, Кролевецького району. На гасіння направили місцеву пожежну команду та, подолавши відстань в 18 км, на місце виклику прибуло відділення чергового караулу 22-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Як було встановлено, вогонь охопив дерев'яну веранду та перекинувся безпосередньо на покрівлю та будинок. Ускладнювало ситуацію те, що будівля була дерев'яна, обкладена цеглою. Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому автоцистерни довелося направляти для дозаправки від водонапірної башти, яка знаходилася в 3 км від осередку горіння. Під час гасіння було виявлено тіло людини.

О 03:36 вдалося локалізувати загоряння та запобігти його подальшому поширенню. О 04:25, використавши близько 12 т води, полум'я повністю приборкали.

Всього на гасіння залучалося 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 2 працівника та 1 одиниця техніки від місцевої пожежної команди.

Як було встановлено, загиблий господар будинку 1963 р.н., який мешкав самотньо. За словами сусідів, у його оселі неодноразово ставалися загоряння, які їм вдавалося вчасно ліквідувати. І цього разу пожежу виявила жителька сусіднього будинку, проте трагедію відвернути вже не вдалося.

За попередніми висновками фахівців, спричинила загоряння необережність під час куріння. Загалом на Сумщині у цьому році вогонь забрав життя 45 людей, з них 2 лише упродовж ночі та ранку 12 листопада — інша смертельна пожежа сталася в Ямпільському районі. Вкотре наголошуємо, лише відповідальне ставлення до вимог пожежної безпеки допоможе запобігти біді!

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: