Завантаження ...

У Сумах за дорученням міського голови Олександра Лисенка продовжують дезінфекцію багатоповерхівок

У Сумах, згідно з розпорядженням міського голови Олександра Лисенка, проводиться дезінфекція житлових багатоквартирних будинків за зверненнями та згодою мешканців



У Сумах, згідно з розпорядженням міського голови Олександра Лисенка, проводиться дезінфекція житлових багатоквартирних будинків за зверненнями та згодою мешканців з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Обробку під’їздів дезінфікуючими засобами згідно зі списками, наданими міським штабом із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня, проводить ТОВ «Керуюча Компанія «Коменерго Суми», у відповідності до умов договору від 17 квітня 2020 року № 404-б, укладеного між департаментом інфраструктури міста та даним підприємством.

Начальник управління житлово-комунального господарства департаменту інфраструктури міста Віктор Павленко повідомив, що в першу чергу дезінфікують під’їзди, де виявлено хворих на COVID-19, в решті випадків – якщо уповноважені особи від імені мешканців подали відповідні заявки до штабу, або якщо в домоуправителів є наявні кошти з поточного ремонту, але теж за згодою мешканців. Періодичність обробки також залежить від вказівок штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня.

«Під час дезінфекції під’їздів обробляються вхідні групи, ручки, перила, ліфти, тобто місця масового дотику. Використовуються тільки сертифіковані препарати, рекомендовані МОЗ України, – за рахунок бюджету тергромади підрядник проводить дезінфекцію розчином 0,1% хлорантоін, управителі – «Жавілар плюс». Ці речовини є безпечними для людей, не мають їдкого запаху та водночас не потребують змивання, а ефект зберігається протягом доби», – розповів посадовець.

Всього з 12 жовтня проведено дезінфекцію в 778 будинках, а саме у 1471 під’їзді.

На виконання даних робіт в бюджеті Сумської міської тергромади передбачено 1,3 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: