Завантаження ...

Науковці СумДУ стали переможцями конкурсу від Чеської Республіки

У рамках спільного проєкту з Чеським університетом природничих наук (м.Прага) 4 вчених Сумського державного університету отримали наукові крос-дисциплінарні гранти



У рамках спільного проєкту з Чеським університетом природничих наук (м.Прага) під назвою «Платформа AgriSciences для посилення науки у вищих навчальних закладах України» 4 вчених Сумського державного університету отримали наукові крос-дисциплінарні гранти, а ще 7 – на наукові мобільності до міста Праги.

Науковий грант передбачає виконання крос-дисциплінарних досліджень у одній з ключових галузей: сільськогосподарська техніка, екологічна економіка, екологічна інженерія, лісове господарство, соціально-економічні аспекти у сільському господарстві, ґендер та міграція в сільському господарстві, науки про рослини або аграрна політика.

Умовою участі у конкурсі була наявність мінімум однієї наукової публікації у виданнях, що індексуються у базах даних WoS/Scopus. Серед грантоотримувачів від СумДУ – науковці ННІ ФЕМ імені Олега Балацького, ННІ БТ «УАБС», факультету технічних систем і енергоефективних технологій.

Переможці грантів на наукові мобільності, викладачі ННІ БТ «УАБС», факультету технічних систем і енергоефективних технологій, ННІ ФЕМ імені Олега Балацького, факультету іноземної філології та соціальних комунікацій, факультету електроніки та інформаційних технологій, відвідають Чехію.

Нагадаємо, що наразі реалізується ще один спільний українсько-чеський проєкт під назвою «Міжуніверситетська співпраця як інструмент підвищення якості обраних університетів України», розрахований на 2019-2021 роки. Основна мета проєкту – нарощування потенціалу менеджменту молодих академічних працівників, дослідників та магістрів у кількох українських університетах у галузі забезпечення якості, наукових досліджень та залучення громад. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: