Завантаження ...

Чотири роки кролевчани покладали квіти “не тому” Лукашу

До Дня міста Кролевець, у 2016 році було відкрито сквер у садибі, де народився і проживав один із найвідоміших перкладачів України Микола Олексійович Лукаш.



До Дня міста Кролевець, у 2016 році було відкрито сквер у садибі, де народився і проживав один із найвідоміших перкладачів України Микола Олексійович Лукаш. Там було розміщено і пам’ятний знак, до якого в дні вшанування пам’яті відомого земляка вже протягом чотирьох років сходяться небайдужі люди. І зовсім нещодавно вияснилось, що всі ці роки на пам’ятнику була не фотокартка Миколи Лукаша, а світлина українсько–американського славіста–мовознавця німецького походженння Юрія Володимировича Шевельова.

Підміну помітила Ярина Цимбал — українська літературознавиця і редакторка, яка на храмове свято вирішила відвідати малу батьківщину. 

Світлину Миколи Олексійовича Лукаша повернули місту Кролевець та його рідній садибі за лічені дні. Вже сьогодні, з під окуляр, на нас дивиться “наш Лукаш”. Помилку виправили і багато людей відреагували, проте не публічно, і багатьом здавалося, що щось в тій фотографії було не так, але Шевельова в Лукаші так і не роздивились, аж до поки.

https://05453.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: