Завантаження ...

У Сумах за останній тиждень мобільні групи перевірили понад 350 працюючих об’єктів на дотримання правил карантину

На виконання доручення міського голови Олександра Лисенка у Сумах продовжують тривати посилені перевірки мобільними групами із контролю за дотриманням протиепідемічних заходів



На виконання доручення міського голови Олександра Лисенка у Сумах продовжують тривати посилені перевірки мобільними групами із контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на працюючих об’єктах, що здійснюють господарську діяльність на території міста.

Відтепер їх робота розпочинається з 8:00.

Як повідомив начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег Дубицький, з 12 жовтня – моменту збільшення кількості мобільних груп, спільно з правовим управлінням та спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області було проведено дев’ять рейдів та обстежено понад 160 підприємств у Сумах. Це об’єкти, розташовані за адресами: вул. Петропавлівська, вул. Г. Кондратьєва, вул. Соборна, вул. Леваневського, вул. Горького, вул. Баранівська, пров. Линтварьових, вул. Доватора, пр-т Курський, пр-т Лушпи, пр-т Шевченка.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення складено вісім протоколів за порушення санітарних вимог. Серед основних – недотримання маскового режиму та соціальної дистанції у 1,5 м. Найбільш поширеними такі порушення спостерігаються у віддалених районах міста, тому, відповідно, у тих місцях будуть задіяні мобільні групи.

У період з 19 по 23 жовтня відділом транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг спільно з правоохоронцями було перевірено 110 одиниць приватного пасажирського транспорту на 14 маршрутах. Основну увагу члени мобільних груп приділили дотриманню маскового режиму пасажирами, проведенню дезінфекції транспорту водіями та перевезенню містян в рамках кількості пасажиромісць. Разом із тим, проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота.

Загалом, як поінформував заступник міського голови Максим Галицький, з 16 по 22 жовтня 24 мобільні групи провели 359 перевірок на працюючих об’єктах, що здійснюють господарську діяльність на території Сум, у тому числі в кафе, аптеках, магазинах, закладах побутового обслуговування населення тощо.

Складено шість актів перевірок та 42 протоколи. Під час перевірки з адміністраторами та працівниками зазначених об’єктів також проводились профілактичні бесіди щодо недопущення порушень карантинних норм чинного законодавства України.

Крім цього працювали 12 мобільних груп зі складу Національної гвардії України для оперативного реагування та контролю за дотриманням правил карантину, які також здійснювали інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців міста.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: