Завантаження ...

Науковці СНАУ стали срібними призерами конкурсу «Золотий Каштан»

Днями стало відомо, що наукова команда факультету харчових технологій Сумського національного аграрного університету посіла ІІ місце у XV Всеукраїнському конкурсі наукових розробок «Золотий Каштан».



Днями стало відомо, що наукова команда факультету харчових технологій Сумського національного аграрного університету посіла ІІ місце у XV Всеукраїнському конкурсі наукових розробок «Золотий Каштан». Конкурс присвячений проблемам пакувальної галузі в Україні.

За підсумками конкурсу наукова група у складі Дмитра Бідюка, Оксани Мельник та Тетяни Ярмош дослідила як буде зберігатися свіжовипечений хліб у новій біорозкладній та звичайній поліетиленовому пакуванню.

«Упаковка зроблена з плівки за новою технологією FoodBIOPack. Новизна її полягає у тому, що ми використали вітчизняну сировину – неїстівний продукт переробки кукурудзи та розробили технологію для отримання плівки з неї на стандартному промисловому обладнанні методом екструзії з роздувом, – розповів Дмитро Бідюк. – Ми випекли хліб та після остигання запакували його у поліетиленову упаковку (що використовується на даний час для хлібобулочних виробів) та нову біорозкладну. Зберігали за кімнатної температури (+23°С) та у холодильнику (+5°С) 4 доби. Як результат: органолептично різницю між ПЕ та БІОупаковкою ми не побачили, вологість у ПЕ упаковці впала відносно початкової на 9-15%, в БІО – на 11-17% на 4-ту добу (в холодильнику менше, за кімнатної температури більше)».

Сумський національний аграрний університет щиро вітає науковців з достойним результатом та бажає подальших успіхів та нових яскравих та корисних проектів!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: