Завантаження ...

СумДУ долучився до масштабного флешмобу «ErasmusDays-2020»

16 жовтня Управлінням міжнародного співробітництва було організовано онлайн-захід «СумДУ у спільноті Erasmus+» для студентів та науковців університету.



16 жовтня Управлінням міжнародного співробітництва було організовано онлайн-захід «СумДУ у спільноті Erasmus+» для студентів та науковців університету. Мета флешмобу – презентація стипендіальних і грантових можливостей програми, а також успішних історій її реалізації у СумДУ.

На відкритті заходу заступник начальника УМС Олена Горобченко відзначила, що Сумський державний університет – активний учасник програми, починаючи з 2015 р., і на сьогодні є одним із лідерів серед закладів вищої освіти України за кількістю реалізованих проєктів за всіма ключовими напрямами: КА1 «Академічна мобільність», КА2 «Проєкти співпраці» та Жан Моне.

Спікери заходу, серед яких були й іноземні фахівці, розповіли про умови та особливості участі у програмі. У свою чергу студенти факультетів ЕлІТ, ІФСК, ННІ ФЕМ ім. Балацького та ННІ БТ «УАБС» поділились своїми успішними історіями участі у програмах академічної мобільності в рамках Еразмус+ та надали рекомендації майбутнім учасникам. По закінченні заходу учасники мали можливість взяти участь у вікторині.

Довідково: Еразмус+ – це програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує проєкти співпраці, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту. Бюджет Програми 2014-2020 рр. склав 14.7 млрд. євро. З 2021 року розпочнеться новий етап Програми ЄС Еразмус+. Детальніше про Програму та проєкти СумДУ за посиланням: https://sumdu.edu.ua/int/en/international/international-projects/108-academic-projects/483 .

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: