Завантаження ...

Поліція Сумщини розшукує шахрая, який видурив у довірливого чоловіка велику суму грошей

Вигадливий шахрай, під приводом продажу сільгосппродукції, примудрився видурити у жителя Охтирського району 55 000 гривень



Вигадливий шахрай, під приводом продажу сільгосппродукції, примудрився видурити у жителя Охтирського району 55 000 гривень, які довірливий громадянин перерахував на чужий банківський рахунок, навіть не отримавши товар.

Вчора увечері до Охтирського відділу поліції звернувся 61-річний житель одного з сіл району та повідомив, що став жертвою шахрая. Як з’ясувалося, напередодні чоловік розмістив у мережі Інтернет оголошення про те, що хотів би придбати велику кількість картоплі. Того ж дня, йому на мобільний зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що міг би продати 23 тони картоплі та привезти сільгосппродукцію за вказаною адресою. Але для цього покупцеві необхідно перерахувати завдаток за вантаж картоплі в сумі 25 000 гривень.

Покупець погодився і вирушив автомобілем до Охтирки, аби зробити відправлення всієї необхідної суми - 55 000 гривень. Це, щоб потім, після отримання картоплі, більше не займатися фінансовими питаннями та не їхати знову до райцентру.

Зловмисник же, в Інтернеті знайшов справжнього продавця картоплі у місті Ніжин Чернігівської області, домовився з ним, що той привезе вантаж на Охтирщину, а вже тут отримає гроші за товар готівкою.

Через певний час покупець зустрівся зі справжнім продавцем у обумовленому місці. Лише після розмови, чоловіки зрозуміли, що потрапили «на гачок» афериста.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за фактом шахрайства та ведуться пошуки зловмисника.

Поліція звертається до громадян: не довіряйте незнайомим співрозмовникам, особливо, якщо вони починають розмову про гроші. Завжди зважуйте свої вчинки. Будьте пильними і тоді вам не доведеться стати жертвою аферистів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: